Maratonistungi lõpetas jõuluvana saabumine riigikokku.

Riigikogu Reformierakonna fraktsioon pöördus valitsuse poole ettepanekuga võtta maksutõusu ettepanekud tagasi ning järgida kuue kuu etteteatamise reeglit. Kui valitsus seda ei toeta, siis Reformierakond juhib reeglite rikkumisele maksutõusude läbiviimisel tähelepanu iga muudatusettepaneku hääletamisel, võttes selleks pausi.

Vaata pilte keset ööistungi melu:

"Tegime eile peaminister Jüri Ratasele ettepaneku kohtumiseks seoses riigikogus arutatava maksumuudatuste kobareelnõuga. Vestlesime eile peaministriga, ta andis viisakalt teada, et on Brüsselis Ülemkogul, arusaadav. Kahjuks ei ole eelnõu esitanud rahandusminister kohtunud opositsioonierakondadega ja ei juhtunud seda tänagi. Me oleme maksutõusude vastu sisuliselt ning oleme ka öelnud, et viis, kuidas maksumuutusi üle jala tehakse, on reeglite rikkumine. Valet asja tehakse valel viisil," ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal.

Fraktsiooni esimees Kristen Michali sõnul võib istung kesta kella kümneni hommikul. Pärast esimese muudatusettepaneku välja hõikamist oli Michal see, kes palus kella 23.25 ajal esimese kümneminutilise vaheaja. Kokku on muudatusettepanekuid 157.

Ka EKRE fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas ütles, et ka nende fraktsioon kavatseb venitama hakata ning lisaks on Põlluaasa sõnul Reformierakond välja arvutanud, et kui võtta iga parandusettepaneku vahel kümneminutiline vaheaeg, kestaks istung 36 tundi, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Loe ööistungist blogi!