Meikar on nimelt asendusliige vähemalt kolme võimaliku rahandusministri kandidaadina välja hõigatud riigikogu liikmel.

Riigikogu kommunikatsioonijuhi teatel oleks nii Remo Holsmeri, Arto Aasa kui Aivar Sõerdi asendusliige tänase seisuga Silver Meikar.

Ukrainas viibiv Meikar ütles Delfile, et ei ole riigikogu asendusliikme võimaluse peale mõelnud. "Plaanin praegu reisi okupeeritud aladele Luganski ja Donetski oblastis, et minna vaatama 2. novembriks kavandatud nn valimisi ning kirjutada sealt ja artikleid Delfile, EPLile ja Ekspressile," rääkis Meikar oma plaanidest.

Meikari sõnul teeb ajalugu huvitavaid keerdkäike.

"Kümme aastat tagasi lõppes mu mandaat riigikogus ajal, kui olin koos tuhandete meeleavaldajatega oranži revolutsiooni tulipunktis telklinnakus Kiievi keskväljakul Maidanil," meenutas Meikar. "Nüüd olen minemas Kiievist Ida-Ukrainasse rindejoonele ja teie küsite, kas võtaksin vastu koha riigikogus."

Meikar oli riigikogus Margus Hansoni asendusliige. Tema volitused riigikogus lõppesid 2004. aasta 23. novembrist, kui portfelliskandaali pärast kaitseministri kohalt taandunud Margus Hanson oma volitused taastas.

Eile teatas rahandusminister Jürgen Ligi, et astub valituse töörahu silmas pidades tagasi. Peaministril on ministri tagasiastumisavalduse
presidendile edastamiseks aega üks kuu ehk maksimaalselt kuni 26. novembrini.

Reformierakonna juhatus koguneb täna erakorralisele koosolekule, kus tuleb arutuse alla eile tagasi astunud rahandusministri Jürgen Ligi mantlipärija küsimus.

Uue ministri nimetab ametisse president peaministrilt sellekohase ettepaneku saamisest kolme päeva jooksul.