Valeinfot sisaldavad aruanded allkirjastas praegune justiitsminister Kristen Michal, kes oli aastaid Reformierakonna peasekretär.

Kampaaniakulutuste peitmiseks kasutati osaühingut Fidenter, mille omanikuks on märgitud Šveitsi privaatpanga konto. Kuigi Fidenter on osutanud Reformierakonnale aastatel 2008-2010 teenuseid üle 9 miljoni krooni, pole erakond valimiskampaania kulude aruannetes Fidenterilt ostetud teenuseid kajastanud. Fidenterile on erakond maksnud ka 2011. aastal, kuid täpseid summasid pole avalikustatud.

Näiteks 2009. aastal oli Reformierakonna kahe valimiskampaania kulu üle 17 miljoni krooni. Samal aastal oli Fidenteri müügitulu üle 7 miljoni krooni. Ettevõtte ainus klient oli Reformierakond ja seetõttu oleks pidanud ka Fidenterile makstud summad vähemalt osaliselt kajastuma erakonna valimiskulude aruandes.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk teatas kommentaariks Äripäeva artiklile, et erakondliku perioodika välja- andmise kulutusi ei leia ilmselt ühegi erakonna valimisaruannetest.

"Need ajalehed ja ajakirjad on ilmunud meil pidevalt ning ükski erakond ei deklareeri oma kampaaniakulutustes oma igapäevast perioodikat ja siselehti. Ilmselt ei leia keegi ka Keskerakonna, IRL-i või SDE valimisaruannetest nende erakondlike ajalehtede väljaandmise kulutusi," kommenteeris erakonna peasekretär.