Sarnaselt Keskerakonna sidusorganisatsiooniga Jüri Vilmsi SA (mis praegu on kapo huviorbiidis) on reformistidel Kodanikuhariduse sihtasutus.Viimase kaheksa aastaga on oravate juhitava Kodanikuhariduse sihtasustuse kukrusse laekunud avalike aruannete järgi 7,3 miljonit krooni, värskemaid andmeid ega annetajate nimekirja välja ei anta. Selle aasta esimestel kuudel on Reformierakonna avalikke kontosid toetatud samas suurusjärgus, kolme kuuga on laekunud veerand miljonit krooni, kirjutab Äripäev.

Keskerakondlaste juhitavasse Jüri Vilmsi sihtasutusse laekus aga annetustena aastail 2006-2007 (enne aktiivne tegevus puudus) natuke üle 5 miljoni krooni, millele lisandus 6 miljonit "reklaamitulu", mille puhul Äripäev eelmisel sügisel paljastas, et vähemasti osa ostetud reklaamist üheski ajalehes tegelikult ei ilmunud.

Kodanikuhariduse SA juhi Remo Tiigirand saatis Äripäevale järgneva e-kirja: "Toetajate osas kehtib endiselt sama põhimõte, et kui pole kokkulepet nende reklaamimiseks, siis me seda ka täiendavalt ei tee." Kuigi andmeid välja ei antud, kinnitas Tiigirand, et annetustes midagi korruptiivset ei ole.

Ainsatena avalikustatakse toetajatest Reformierakond (kuigi makstud summade suurust ei avalikustata) ja ettevõte Baltic Travel Group Ltd, mis aastatel 2005-2007 annetas sihtasutusele majandusaasta aruande järgi ligi 300 000 krooni. Nimetatud firma tegutseb Eestis 2005. aastast (mil tehti ka esimene annetus) ja pakub välismaalastele Baltimaade külastamise pakette. Ent Baltic Travel Groupi Eesti juht ei tea annetustest midagi. "Teie andmed ei vasta tõele," ütles firma Eesti-poolne tegevjuht Jan Lukk. Tõsi, annetused pole tulnud Baltic Travel Group OÜ-lt, vaid emafirmaga seotud Baltic Travel Group Ltd-lt, mille juht Vlad Korjagin jättis küsimustele vastamata.