13. novembril 1994. aastal liitus tollase Eesti Panga presidendi ja praeguse Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase ümber koondunud uue erakonna algatusrühm Eesti Liberaaldemokraatliku Parteiga ning asutati Eesti Reformierakond. Toona mõnesaja liikmega alustanud mõttekaaslaste seltskonnast on tänaseks välja kasvanud üle 7000 liikmega Eesti juhtiv parempoolne liberaalpoliitiline jõud, teatas Reformierakonna pressiesindaja.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal meenutas, et Reformierakonna alussammasteks on lihtsad liberaalsed väärtused — madalad maksud, ettevõtlike inimeste ja ettevõtjate kaitse, üksikisiku vabadus ise otsustada.

“Nii oli see 15 aastat tagasi ja nii on see endiselt ka praegu. Eriti ülemaailmse kriisi ajal on tulnud tihti seista vastu ideedele kõikvõimsast riigist, mis otsustaks indiviidi eest kõik ära või võtaks ettevõtluse üle,” ütles Michal.

Michali sõnul võib täie kindlusega öelda, et Reformierakond on end 15 aasta jooksul tõestanud usaldusväärse ja valijatele antud lubaduste eest seisva erakonnana.

“Meil on palju edulugusid, kuid mis kõige tähtsam — tehtud on saanud asjad, millega oleme muutnud Eestis elavate inimeste elu paremaks — see on ka põhjus, miks me midagi teeme,” märkis Michal.

“Kõige tehtu eest täname Eesti inimesi, oma valitsuspartnereid ning valijaid ja toetajaid. Täna hoiame riigi rahanduse tüüri kindlalt suunas, mis toob Eesti inimestele suurema majandusliku kindluse ning loob läbi investeeringute uusi töökohti, mida on väga vaja. Reformierakonna ülesandeks ja tööks on hoolitseda, et me kõik võiksime elada veelgi vabamas ja elujõulisemas Eestis, ” lausus Michal.

Reformierakonna maksureformide käigus on õnnestunud muuta reaalsuseks madal ja ühetaoline tulumaks, mis on praeguseks alanenud 26-lt 21 protsendini. Samuti on Reformierakond saavutanud tulumaksu kaotamise ettevõtetesse taasinvesteeritud kasumilt.

Alates 2004. aastast jõustati Refomierakonna eestvedamisel vanemahüvitise seadus, mis on oluliselt suurendanud sündide arvu ning viinud eestlased väljasurevate rahvaste nimistust püsima jäävate hulka.

Reformierakond on läbi aastate kandnud kõikidest Eesti erakondadest kõige enam valitsusvastutust. 1995. a. parlamendivalimistel sai Reformierakond 16,19 protsenti häältest ehk 19 kohta, 1999. aastal parlamendivalimistel 18 kohta, 2003. aastal taas 19 kohta. 2007. aasta parlamendivalimised võitis Reformierakond ülekaalukalt, saades 31 kohta riigikogus ning valitsusjuhiks sai taas Andrus Ansip.

Reformierakonna Noortekogu on üle 4000 liikmega Baltimaade suurim poliitiline noorteorganisatsioon. Reformierakonna juures tegutsevad veel mitmed teised allorganisatsioonid — naisteühendus NaiRe, seenioride kogu ja akadeemilised kogud, mille ülesandeks on edendada liberaalseid väärtusi ning korraldada koolitusi ja seminare avalikkusele.