"Kuigi euro tulekul ja hinnatõusul pole seost, on mitmed Tallinna linnaasutused tõstnud oma teenuste hindu viidates eurole. Tallinna haridusamet kinnitas laste huviringide uued hinnakirjad ja eurodeks ümardamise nimel tõusis 1. septembrist nii mõnegi huviringi osalustasu," ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

"Varem 175 krooni maksnud hispaania tantsu ring Nõmme noortemajas „ümardati“ 13 eurole, mitte 11,2 eurole. Eelmisel õppeaastal 300 krooni maksnud kitarriõpetuse hinnaks kinnitati 21 eurot ehk 328,60 krooni, mitte 19 eurot," märkis Holsmer.

Selleks, et nii ettevõtjad kui ka avaliku sektori asutused ei korrigeeriks oma hindu euro kasutusele võtmisega seonduvalt nii, et hinnad tarbijale tõuseksid, on Eesti Kaupmeeste Liit ning Kaubandus- ja Tööstuskoda loonud ausa hinnastamise kokkuleppe. Sellega liitujad võtavad endale teatavad kohustused ning deklareerivad avalikult, et euro kasutuselevõtt ei too nende hinnakirjades kaasa hinnatõusu.

Abilinnapea Taavi Aas on öelnud aga, et linnal pole mõtet liituda euro tuleku eel ausa hinnastamise kokkuleppega.

Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsioon esitas eelnõu, millega tehakse Tallinna linnavalitsusele ülesandeks anda kõikidele linnaasutustele ja Tallinna osalusega äriühingutele, kelle pädevuses onpakkuda tasulisi teenuseid ja kujundada hinnakirju, korraldus liituda ausa hinnastamise kokkuleppega.