"Valitsuse prioriteediks on jätkuvalt julgeolekuküsimused ja sissetulekute kasv, selles mõttes teeb headmeelt, et toetus valitsuskoalitsiooni poliitikale on tugev," ütles Kukk Delfile.

"Ehkki muutused on erakondade lõikes veaprotsendi ulatuses, võib sotsiaaldemokraatide tõus olla seotud nende konstruktiivse valmidusega teha ära töövõimereform, mille eesmärgiks on muuta suhtumist vähenenud töövõimega inimestesse ning aidata neil tööd leida ja hoida," selgitas Kukk Reformierakonna võimupartneri toetuse tõusu.

Populaarseim erakond oli augustis jätkuvalt Reformierakond 29-protsendise toetusega, ehkki partei toetus kuu varasemaga võrreldes langes kahe protsendipunkti võrra, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori küsitlusest.

Populaarsuselt teisele kohale tõusis Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), keda toetas 26 protsenti vastanutest. Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Keskerakonnale 25 protsenti valijatest, mis on ühe protsendipunkti võrra suurem kui juulikuus.

Parlamendiparteidest oli väikseim toetus jätkuvalt Isamaa ja Res Publica Liidul, kellele annaks oma hääle 15 protsenti.