"Jürgen Ligi lahkumine ja sotsiaaldemokraatide soov muuta ajalooteemade arutamine rahvuslikuks küsimuseks läks korda paljudele ja polariseeris valijaid. Selle tulemusena said sotsiaaldemokraadid vene valijate hulgas palju toetust juurde, mida kaotas Keskerakond," ütles Kukk.

Kukk lisas veel, et tema arvetes ei tasu uuringutulemusi üle tähtsustada. "Inimeste jaoks on tähtsamad julgeoleku küsimused ning kuidas liikuda edasi uue ja kiirema majandusvu poole. Teades, et see küsitlus on varasematest teistsugusel meetodil läbi viidud, arvan, et pigem on vahed erakondade vahel väiksemad kui paistab," sõnas Kukk.

Novembrikuu suurimaks muutuseks erakondade reitingutes oli Sotsiaaldemokraatliku erakonna toetuse suur kasv venekeelsete valijate seas, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori küsitlusest.

Populaarsuselt teisel kohal olid Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond võrdselt 22 protsendi suuruse toetusega. Kuu varasemaga võrreldes kaotas Keskerakond toetust 5, samas kui sotsiaaldemokraatide toetus kasvas 2 protsendipunkti võrra, vahendas ERR.

"Aktuaalses kaameras" erakondade kahe kuu tulemusi võrreldes selgus, et Reformierakonna toetus tõusis 29 protsendini eelmise kuu 28 protsendilt. Keserakonna toetus langes viis protsenti ehk 27 protsendilt 22 protsendini. IRL-i toetas novembris 18 protsenti valijatest, oktoobris oli toetajaid 16 protsenti.