Saates ütles Keskerakonna parlamendifraktsiooni esimees Vilja Savisaar, et Reformierakonnal võib olla kavatsus venekeelse erakonna moodustamisega vähendada valijate toetust Keskerakonnale, vahendab ETV24 Aktuaalse kaamera uudist.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal nimetab kuuldusi Reformierakonna poolset toetust uue venekeelse erakonna asutamisest müüdiks.

Rääkides Raadio 2 saates uue partei asutamisest, viitas Vilja Savisaar Reformierakonna ja vene poliitikute omavahelistele kohtumistele.

“Ka selline informatsioon on minuni jõudnud ja on toimunud teatud kohtumised, millest on küll räägitud, millel mina ise osalenud ei ole,” rääkis Savisaar. “Millest aga on räägitud, et ta üritab luua tõepoolest rahvustunnustel loodud erakonda, mis minu arvates on Eesti poliitika ja demokraatia arengus täiesti tagasiminek.”

Nimesid, kellega on reformierakondlased kohtunud, Vilja Savisaar raadiosaates ei maininud.

“Erakonnal ei ole ametlikke kohtumisi olnud,” ütles Michal.

Venekeelses trükimeedias on aga juttu olnud Vene Erakond Eestis esimehe Stanislav Tšerepanovi kohtumistest mitmete reformierakondlastega. Tšerepanov ütles, et peab loomulikuks seda, et poliitik kohtub ka teiste ka teiste erakondade poliitikutega.

“Ma kohtun samuti ka keskerakondlaste ja rahvaliitlastega — ükskõik kellega, kes tegelevad poliitikaga. Aga need jutud on imelikud,” ütles Tšerepanov. “Kui Keskerakond on Reformierakonnaga valitsuses, siis see on normaalne, aga kui keegi vene poliitikutest kohtub Reformierakonna poliitikutega, siis peab midagi selle taga olema.”

Uue venekeelse erakonna asutamist Reformierakonna toel nimetas Tšerepanov väljamõeldiseks.