Tegelikult on Delfi juba mitu nädalat üritanud saada Reformierakonna peasekretär Martin Kukelt pikemat intervjuud Andrus Ansipist ja Reformierakonna käitumisest ajal, mil nad on sattunud kasvava avalikkuse meelepaha alla.

Kukk ei soovinud kahe nädala eest näost näkku üldse intervjuud anda, nõudis küsimuste ette saatmist ja võimalust lugu hiljem üle lugeda, ent peale pikkasid läbirääkimisi oli nõus intervjuuga, kus ta sai küll ette rea küsimusi, aga nõustus sellega, et tema vastuste põhjal on võimalik esitada täpsustavaid küsimusi.

Intervjuu oli kokku lepitud täna hommmikuks, ent eile õhtul peale kella viit saatis Kukk ootamatult kirja, et on haigeks jäänud ning saaks vastata vaid kirjalikult. Delfi küsis siis mõned küsimused Ansipi käitumisest seoses võltsimisvastase kaubandusleppega ACTAga, Ansipi käitumise mõjust Reformierakonna mainele ja Ansipi järglase valimise protseduurist. Kukel oli Delfi lugejatele teatada järgmist.

"Reformierakonnas oleme alati hinnanud avatud ja lugupidavat suhtlemist avalikkusega, samad põhimõtted kehtivad ka erakonna siseselt. Reformierakonnas ei tehta otsuseid homsete lehepealkirjade nimel, vaid peetakse eelkõige silmas Eesti kaugemat tulevikku ja inimeste heaolu."

"Andrus Ansip on saanud Eesti rahvalt vähem kui aasta tagasi läbi aegade tugevaima mandaadi valitsust moodustada ning ta on ka öelnud, et kavatseb peaminister olla selle valitsuse lõpuni, kuni 2015. Seega on uue esimehe valimise üle vara spekuleerida. Reformierakonnas on esimehe valimiste protseduur kirjas põhikirjas ning toimub demokraatlike valimiste teel."