18. detsembril 2007 arutas riigikogu, kas anda Jõksile õiguskantslerina jätkamiseks teine ametiaeg. Reformierakonna nimel sõna võtnud Hanno Pevkur oli Jõksi suhtes kriitiline ja luges ette viis erinevat puudust, mis tema hinnangul viitasid sellele, et Jõks on tegudes väheaktiivne, aga kompenseerib seda meedias esinemisega.

"Kokkuvõttes leidsime, et Allar Jõks on oma põhitöö kõrval kulutanud märkimisväärselt aega mängu ilule. Põhitöö analüüs viitas aga puudujääkidele konkreetsete õiguskantsleri hinnangul põhiseadusvastaste olukordade likvideerimisel ja soovile avalikkusega manipuleerida. Ehkki Õiguskantsleri kantselei meediastrateegia on teinud Allar Jõksi isiku tuntuks ja tekitanud mulje, mille kohaselt Jõks on töötanud hästi, kinnitavad faktid seda, et õiguskantsler on olnud õiguskorra tegelikul parandamisel pigem väheaktiivne," leidis Pevkur.

Pevkuri etteheidetest päris mitu puudutasid Jõksi tegevust erakondade rahastamise, valimisreklaami ja valimisliitude lubamise küsimuses. Sellele viitas oma kõnes Jõksi toetanud rahvaliitlane Jaanus Marrandi, kelle hinnangul olid Reformierakond ja Keskerakond Jõksi peale pahased just Jõksi erakondade rahastamist puudutanud ettepanekute tõttu.

"Kui klassik John Steinbecki abil jätkata, siis esimeste vihakobarate juurest jõuti tõsise tusameele talveni kahe erakonna ja Allar Jõksi suhetes ilmselt siis, kui käidi välja ettepanek erakondade rahastamise kontrolli tõhustada. On eriti sümptomaatiline, et kaks nimetatud erakonda on annetajatelt kõige rohkem raha saanud ja on olnud samal ajal Allar Jõksi tõstatatud rahastamise kontrolli kõige suuremad kriitikud. Ei tea, miks ometi?" küsis Marrandi. Keskerakonna ja Reformierakonna häälte toel võeti Jõks maha. Rohelised, IRL, SDE ja Rahvaliit toetasid Jõksi.

Jõks asus tööle advokaadina ja jätkas samal ajal ühiskondlikku tegevust, võideldes endiselt erakondade rahastamise süsteemi puhastamise eest. Just Jõks oli see, kes 21. mail rääkis Terevisioonis sellest, et Silver Meikar on osalenud Reformierakonna mustas rahastamises. Järgmisel päeval teatas Meikar ise sellest avalikult ja puhkes siiani kestev Reformierakonna rahastamise skandaal.

Veel kuu aja eest selgitas reformierakondlane Valdo Randpere, et rahastamisskandaali taga on gupp Memokraadi blogi ümber koondunud mehi, kes on ehitanud "tõemonopoli" õhkkonna. Jõks pole Memokraati kirjutanud, aga teda peetakse Memokraati tegevatele inimestele lähedaseks.