Kavandatavad muudatused näevad ette legaalse alkoholi müügi olulist piiramist: nii ei tohiks edaspidi enam alkoholi müüa bensiinijaamades ja spordiüritustel. Kaalutud on ka alkoholimüügi vanusepiirangu tõstmist seniselt 18. eluaastalt 21. eluaastani.

Reformierakond teatas Delfile, et näeb üha laieneva alkoholitarbimise piiramise võimalusi riikliku poliitika kaudu tervete eluviiside väärtustamises ning vaba aja veetmise ja sportimise tingimuste parandamises, mitte kaubanduslikes keeldudes, mis viiksid salaalkoholi senisest veelgi laiemale levikule.

Riigikogu liige Ignar Fjuk märkis, et alkoholiga seotud noorte surmajuhtumid Ühendriikides on üle viie korra harvemad kui Eestis. Portugalis ähvardab koolide läheduses alkoholiga kauplejaid kuni poole miljoni krooni suurune trahv.

Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen väljendas veendumust, et alkoholi tarbimist ei saa vähendada piirangute karmistamisega.

“Ajaloost on piisavalt näiteid selle kohta, et keeldudega alkoholi liigtarbimise vastu ei võitle,” tähendas Atonen. “Mäletame hästi, kuidas 15 aastat tagasi talongid ja muud piirangud üksnes suurendasid joomist. Vältimaks seda, et eestlased ennast rahvusena surnuks joovad, tuleb muuta suhtumist, mitte kehtestada piiranguid.”