Avalduses seisab, et abilinnapea Mihhail Kõlvart ei ole suutnud lahendada oma haldusalas olevaid probleeme, milleks on lasteaedade alarahastamine ja koolivõrgu korrastamine. Selle asemel tegeleb abilinnapea võitlusega eestikeelse koolihariduse vastu.

„Jätkuvalt on Tallinna lasteaiad alarahastatud ja pealinna koolivõrk aegunud, abilinnapea Kõlvarti tegemata töö ongi põhjuseks, miks me soovime Mihhail Kõlvarti ametist vabastamist,“ ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillak.


"Oleme volikogus korduvalt teinud ettepanekuid lasteaedade rahastamise suurendamiseks. Lisaks on ka linlased ise tulnud välja sama eesmärki kandva eelnõuga. Paraku ei ole abilinnapea Kõlvart olukorra parandamiseks mitte midagi ette võtnud," lisas Pillak.

IRLi fraktsiooni esimehe Toivo Jürgensoni sõnul on kahetsusväärne, et volikogu opositsioon ei ole ühtne. „Meie seisukoht on, et Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart pole oma kohustustega hakkama saanud, misttõttu tuleks ta oma ametikohalt vabastada. Kahjuks otsustasid sotsiaaldemokraadid avaldusega mitte liituda,“ lausus Jürgenson.

Ühisele avaldusele kirjutasid alla Toivo Jürgenson, Urmas Mardi, Andres Öpik, Anneli Entson, Nelli Kalikova, Tarmo Kruusimäe, Madis Kübar, Andres Luus, Mart Nutt, Reet Trei, Anna-Greta Tsahkna, Avo Üprus, Kalev Vapper, Õnne Pillak, Martin Kukk, Ants Leemets, Helge Hallika, Kalev Kallemets, Katrin Karisma-Krumm, Toomas Kruusimägi, Kalev Kukk, Tiina Lokk-Tramberg, Mati Lukas, Matti Martinson, Eero Merilind, Kaupo Nõlvak ja Erik Salumäe.