“Abilinnapea Toomas Vitsut on töökoormuse all vankudes ja eelarve koostamisega tõsist vaeva nähes ära unustanud head tavad,” viitas volikogu esimees Maret Maripuu sellele, et keskerakondlane Vitsut ei informeerinud oma rahulolematusest esmalt võimukaaslasi, vaid ajakirjandust.

Reformierakonna Tallinna piirkonna juht, Kesklinna vanem Keit Pentus nimetas eriti kummaliseks seda, et Vitsuti ähvardus ilmus ajal, kui linnavalitsus kabinetiistungil alles arutas arstirohtude müüki, kirjutab Postimees.

Ehkki ajutiselt uksed sulgenud Tõnismäe apteegi asemel töötab juba mitu päeva valveapteegina kesklinna piirimail asuv Magdaleena apteek, teatas Vitsut esmaspäeval: “Kui valve-apteegi küsimus lahendatud ei saa, teen Keskerakonna poolt reedel koalitsiooninõukogus ettepaneku Tsahkna väljavahetamiseks.”

Reformierakonna esindajad lubasid reedel koalitsiooni koostöökojas Vitsuti käitumist arutada ja avaldasid arvamust, et kaugevõitu valveapteek on ettekääne tüli norimiseks.

Vitsuti pahameele tegelikuks põhjuseks on reformierakondlaste meelest raskused pealinna eelarve koostamisel.

Vitsuti ultimaatumina sõnastatud pressiteade ilmus eile pärast ägedat ja tulutut vaidlust linnavalitsuse kabinetiistungil selle üle, kuidas täita umbes 100 miljoni krooni suurune auk pealinna tuleva aasta eelarve eelnõus. See summa on praegu puudu õpetajate palkade ja teedeehituse eelarverealt.

Kuna mõlemad nimetatud valdkonnad on reformierakondlastest abilinnapeade valitsusalas, olid nad vastu keskerakondlaste ettepanekule muuta eelarve päästmiseks kas või koalitsioonilepet. .