“Seda, et me praegust olukorda arvestades saame rebased linnast välja, ma enam ei usu,” kinnitas eile Kuressaare linnavalitsuses toimunud ümarlaual keskkonnaameti Hiiu, Lääne ja Saare regiooni jahinduse spetsialist Jaan Ärmus, kirjutab Meie Maa.

“Pigem tuleb juba praegu hakata muretsema uute metsloomaliikide tuleku pärast. Näiteks öisel ajal tegutsevad kährikud, mägrad ja koprad on maapiirkondades tunginud juba asulatesse ja seda tuleks ka linnal karta. Lisaks võivad linnaruumi sattuda ka metskitsed ja põdrad.”

Suurt peavalu valmistavad linnale Roomassaare kandis tegutsevad metssead, kes on mitme kilomeetri ulatuses üles tõngunud terviseraja servad.

Linnavalitsus valmistab tänaseks ette vastava õigusakti, mis lubab tiheasustusalal ehk antud juhul Kuressaare linnas üksikute operatsioonidena metssigadele jahti pidada. Selleks kaasatakse ka politsei ja turvafirma, kes tagavad Roomassaare poolsaarel jahipiirkonnas ohutuse. Jahti kergendab mahasadanud lumi, mis annab püssimeestele jälgede abil võimaluse metssigade täpsest asukohast aimu saada. Metssigadele saab jahti pidada veebruari lõpuni.