26. aprillil toimus Tallinna Reaalkooli erakorraline lastevanemate üldkoosolek, kus arutati Tallinna linnavalitsuse kava paigutada Tallinna Reaalkooli 1.- 4. klassid Liivalaia Gümnaasiumisse, kuna Reaalkooli algklasside kavandatud uue hoone ehitamine ei ole võimalik. Kokku oli tulnud 254 lapsevanemat.

Koosolekul osalesid külalistena Tallinna Haridusameti juhataja Andres Pajula ja Tallinna Kesklinna vanem Aini Härm, Liivalaia Gümnaasiumi direktor ja Reaalkooli Vilistlaskogu esindajad.

Koosolek otsustas ühehäälselt toetada algklasside jätkamist praeguses asukohas Estonia pst 6 ning jätkata tööd uue algklasside hoone ja võimla rajamiseks. Uue hoone rajamist on kõigil asjast huvitatutel võimalik toetada ka SIIN.

Koosolekul viibinud Tallinna esindajad kinnitasid oma sõnavõttudes, et Tallinn respekteerib igal juhul lastevanemate seisukohti ja ei hakka Reaalkooli algkooli jõuga kuhugi saatma ega suunama.

Tallinna Haridusameti juhataja nentis, et 2000 aastal Reaalkooli peahoone renoveerimise käigus selle teise etapina kavandatud juurdeehitus jäi teostamata, kuna puudus detailplaneering. Seetõttu tegeles Tallinn mitme aasta jooksul koostöös Reaalkooli Hoolekande Seltsi ja kooli Hoolekoguga detailplaneeringu ettevalmistamisega. Detailplaneeringu eskiisi koostaja AS Koger ja Partnerid esindaja Piret Kiis hinnangul on vastavad tööd teostatud Tallinna Linnaplaneerimise Ameti poolt tellitud mahus, mis nägid ette algklasside hoone, spordikompleksi ja maa-aluse parkla rajamise.

Tänaseks päevaks on tehtud kõik vajalikud ettevalmistused, sealhulgas ka arheoloogilised väljakaevamised ja uuringud ning detailplaneeringu eskiis on vastava menetluse alustamiseks valmis. Detailplaneeringu eskiisi ja selleks vajalikke töid on finantseerinud Tallinn ja Reaalkooli Hoolekande Selts ühiselt.

Detailplaneeringu eskiis näeb maksimumis ette võimalust rajada juurdeehitisena lisaks Reaalkooli algklasside hoonele ja võimlale ka ujula ja avalikku maa-alust parkla. Tallinna Linn peab kava liiga suurejooneliseks ja kalliks ning praeguses majanduslikus olukorras ei ole detailplaneeringut selle maksimaalses mahus lähimatel aastatel ilmselt võimalik realiseerida.

Hoolekogu esimees Sten Nugis avaldas lootust ja veendumust, et tekkinud seisak kooli arendamiseks vajaliku detailplaneeringu kehtestamisel ja koolile vajaliku juurdeehitise rajamisel on võimalik ja tuleb lahendada koostöös kõikide asjast huvitatud osapooltega.