"Hoiatus! IRL 2.0 on pahavara, mis jooksutab mis tahes operatsioonisüsteemi partsti kokku. Peale pikki päevi ning öid kestnud pingelisi läbirääkimisi jõudsid SDE, Reformierakonna ning IRLi esimehed kokkuleppele kooseluseaduse rakendusaktide ühises toetamises. Valusaid kompromisse tegid kõik osapooled. Täna selgus, et Margus Tsahkna poolt sõlmitud kokkulepped ei ole IRLi fraktsioonile siduvad – mees lasti koos oma kokkuleppega lihtlabaselt alla," kirjutab Raud oma Facebooki seinal.

"See ei ole uus muster – ka näiteks erakooliseaduse muutmise seaduseelnõu menetlemisel juhtus sama – kolm erakonda leppisid ühises tegevuses kokku, ent siis teatas IRL ühtäkki, et varem sõlmitud kokkuleppest taganetakse. De facto ei juhi Margus Tsahkna oma erakonda. Temaga sõlmitud kokkulepped ei pea. Tõttöelda on mul Margusest kahju: igati sümpaatne noormees kujutab ette, et juhib lennukit (mis sest, et vabalanguses lennukit), ent tegelikult on meeskond ta juba lennujaamas pagasisse ära andnud," lisas Raud.

"Juhtimiskriisis võimupartei on kahtlemata tõsine probleem. Teovõimelise valitsuse jätkamise peamine eeldus näib olevat see, kas ja millal suudetakse IRLis identifitseerida see isik, kellega on mõtet ja põhjust rääkida. Ma loodan, et ta annab endast lähiajal märku. Vastasel juhul tõstatub küsimus tänase valitsuskoalitsiooni võimekusest riiki juhtida," lisas Raud.

Riigikogu õiguskomisjoni esimehe Heljo Pikhofi sõnul ei olnud täna komisjonis võimalik kooseluseaduse rakendusakte arutada ega hääletada, sest IRL taganes sõlmitud kokkuleppest. Millal asjaga edasi minnakse, ei osanud ta öelda.

Ka Sven Mikser ütles täna, et kokkuleppe oli hommikul aktide vastuvõtmiseks olemas, kuid IRL taganes sellest.

IRLi esimees Margus Tsahkna aga raius täna, et polnud mingit kokkulepet, et IRLi fraktsioon hakkab toetama kooseluseaduse rakendusakte.