"Vastvalminud ja tolles hetkes linna moodsaim Raua tänava saunahoone avati pidulikult 18. märtsil 1937. aastal," ütles abilinnapea Eha Võrk. "Raua tänava saun, kunagine kõrgelt hinnatud ja kuulus kümblusasutus, mis oli aastakümnete jooksul oma endise hiilguse minetanud, läbis põhjaliku rekonstrueerimise ning ärkas uuele elule ja on nüüd taas üks linna uhkemaid avalikke saunu. Raua Saun on osutunud linnakodanike seas väga populaarseks - saunas käib üle 5000 inimese kuus."

Kuulutus toonases ajalehes.

Programm algab laupäeval kell 11, kui esineb ansambel Vanaisad.
Järgneb loeng saunakultuurist ja kohe seejärel saab kõik saunarituaalid praktikas läbi teha. Terve päeva jooksul pakutakse saunalistele võimalust ka oma tervisenäitajaid mõõta.

Linnasaunad tähistavad märtsikuu laupäevadel järgemööda sünnipäevakuud, mille lõpetab suur ülelinnaline saunateemaline tervisepäev laupäeval, 1. aprillil Salme Kultuurikeskuses. Tasuta teemapäeva külastajad saavad ka mobiilset saunateenust proovida – leilimõnu pakub kolm ratastel sauna. Lisaks erilisele saunaskäigule on tervisepäeval võimalik tervisenäitajaid mõõta, spetsialistide nõuandeid kuulata, mitmesuguseid saunatarvikuid soetada, meeleolukat kontserti nautida ning ka viktoriinis ja loteriis osaleda. Mitmesugust eakohast põnevat ajaveetmist pakutakse ka lastele.

"Linnasaunade sünnipäevakuud tähistame märtsis seetõttu, et esimese uue linnasauna avamisest möödub just nüüd kümme aastat," ütles Eha Võrk.