Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretär Siim Nõmmoja sõnul on kahjuks juhtunud see, mida Ratsaliit on juba ammu kartnud - kontrollimatu teenusepakkumine hobustega tõi äärmiselt kurva tagajärje ühele perele, edastas Liidu pressiesindaja.

”Alati tuleks kontrollida teenusepakkuja tausta - kas tall, ratsatalu või -kool on ametlikult ratsaliidus atesteeritud, ja jälgida mõistuspäraseid turvareegleid, kasutades kiivrit ja ratsutades suletud ning rahulikul territooriumil,” ütles Nõmmoja.

Tema sõnul soovib ratsaliit, et ratsutamine pakuks rõõmu ja lõbu võimalikult paljudele eestimaalastele, kuid et seda saadaks samas ka kompetents ja maandatud turvariskid. ”Täiesti vastuvõetamatud on niinimetatud mustad teenusepakkujad, kes erinevates Eesti paikades pakuvad hobustega seotud teenuseid, omamata selleks vastavat ettevalmistust ja võtmata vähimatki vastutust,” lisas Nõmmoja.

Eesti Ratsaspordi Liidu poolt atesteerimist tõendab vastav dokument, mis antakse välja kõigile atesteeritud tallidele ja ratsakoolidele. Klientidel on õigus küsida teenusepakkujalt vastava dokumendi ettenäitamist või selle puudumisel küsida dokumendi olemasolu kohta otse ratsaliidust või tutvuda atesteeritud ratsutamisteenuse pakkujate nimekirjaga kodulehel www.ratsaliit.ee.

Ratsutamisteenust pakkuvate ettevõtete atesteerimise aluseks on teenusepakkuja tegevuse vastavus Eesti Ratsaspordi Liidu poolt väljatöötatud standarditele, mille eesmärgiks on tagada teenuse hea kvaliteet, turvalisus ning hobuste heaolu.