Riigikogu eile alanud istung sai lõpu alles täna varahommikul, täpsemalt 6 läbi. Pärast seda saatis peaminister Jüri Ratas koalitsioonikaaslastele kirja, kus toonitas opositsiooni rolli ning koalitsiooni suuri muudatusi.

Delfi avaldab Jüri Ratase kirja täismahus:

Head koalitsioonikaaslased!

Suur tänu kõigile fraktsiooni liikmetele, ministritele ja ametnikele eilse läbi kogu öö kestnud tööpäeva eest. Andsime oma tegevusega väga selge sõnumi, et valitsuskoalitsioon on oma tegevuses tugev ja ühtne.

Meie valitsus viib läbi mitmeid kaua oodatud reforme Eesti inimeste heaolu tõstmiseks, mille üle võime kõik õigusega uhked olla. Maksuvaba tulu reform, tervishoiureform, riigireform, põllumajandustoetuste tõstmine, pensionireform, õpetajate palgatõus ja suured taristuinvesteeringud on meie valitsuse kõige suuremad ning märgilisemad saavutused.

Opositsioonierakonnad püüavad loomulikult tähelepanu meie suurtelt otsustelt mujale juhtida ning võimendavad seetõttu oma retoorikas märksa väiksemaid maksumuudatusi. Ärme lase end sellest heidutada, see ongi opositsiooni roll.

Meie otsuste positiivne mõju avaldub täiel määral alles tulevastel aastatel, kuid kasutegur Eesti inimeste jaoks on suur juba sel ja järgmisel aastal. Olen veendunud, et Eesti inimesed märkavad seda ja hindavad meie tööd kõrgelt.

Parimate soovidega

Jüri