Ratas tõdes Delfile, et täna hommikul veel oli loodud võimalus, et "praegune spekter võiks muutuda" ja valijate tahtmisele kohaselt võiks ühiskonnast kaduda domineeriv ja parempoolne valitsemine. "Nagu näitab sotside hääletus, siis seda ei juhtunud," ütles Ratas.

Küsimusele, et kas Ratase teada sotsid ka Keskerakonnaga enne tänast nö "plaani pidasid", vastas keskparteilane, et "eks seda juttu on olnud, et selline koalitsioon võiks sündida".

"Ma arvan, et täna mängiti kahjuks sotside poolt maha hea võimalus - tuua esile suuri muudatusi, olgu see siis maksupoliitikas, regionaalpoliitikas või kuskil mujal. Lihtsamalt öeldes, Eesti vajab laiapõhjalisemat spektrit kui see on täna," rääkis Ratas.

Seda, kellest võiks aga saada järgmine ettevõtlusminister, Ratas prognoosida ei soovinud ja arvas, et see peaks olema sotside enda küsimus. Samas tõdes Ratas, et pratika, kus koalitsioonierakondade juhid on valitsuses ja opositsiooni omad riigikogus, on tema arust mõistlik. Seega ei oleks Ratasel midagi selle vastu, kui Ossinovski ministrikoha endale võtaks.