Jüri Ratas kinnitas, et praeguseks on jõutus majandus- ja maksubloki lõppfaasi ning lähipäevil tullakse välja terviklahendusega. Lisaks on arutatud ka eri muudatusi aktsiisides ning märkis, et tulevikus tuleks üle vaadata, mis saab suure suhkrusisaldusega jookidest ning ehk on võimalik ka siinkohal midagi ära muuta.

Ratas ei vastanud konkreetselt, kas astmeline tulumaks tuleb uude koalitsioonileppesse või mitte, kuid lisas, et astmelisest tulumaksust ei ole pikemas perspektiivis pääsu. "Üks on väga selge: need, kes teenivad täna Eesti Vabariigis vähem, nende sissetulek peab suurenema," lisas ta.

"Meil on palju eksperte, aga palume abi ka spetsialistide käest, et saada arvutused paika. Tahame saada koalitsioonilepet, mis tugineks reaalsusele," lisas Ratas.

Lisaks tuleb uues leppes päevakorda ka Rail Balticu teema Jüri Ratase sõnul täiesti avatud kontekstis.

Oma intervjuus välistas Ratas sisuliselt EKRE ja Vabaerakonna kaasamise koalitsiooni, öeldes, et kindlasti ei saa kutsuda partnereid alla kirjutama leppele, mida on teised arutanud.

Jüri Ratas kinnitas, et ta ei ole pärast Keskerakonna kongressi Edgar Savisaarega suhelnud. "Soov on väga selgelt olemas. Mõistan Savisaare tehtut ja loodan, et see töö jätkub ka tulevikus. Näen pigem suurt probleemi, kui teiselt poolt toru ei võeta. Neid asju ei peaks ajama läbi meedia," kommenteeris Ratas.

Küsimusele, mis saab Savisaarele mõistetud tagasimaksest, vastas Ratas, et esmalt tuleb oodata, mida teeb eraisik ehk Edgar Savisaar selles olukorras. Niipea, kui ta enda otsusest teada annab, peab erakonna juhatus seda küsimust arutama.

Ratas kinnitas, et soovib saada peaministriks ning ootab huviga päeva, mil president Kersti Kaljulaid teeb talle ettepaneku peaministriks astuda. "Siin on oluline osa Eesti Vabariigi presidendil, kes peab otsustama, kellele ta selle ettepaneku teeb."