Kuidas olete valimistulemusega rahul?

Eesti Keskerakond ei saa tulemusega rahule jääda. Erakonnal oli protsentuaalselt vähem toetajaid kui eelmistel Euroopa Parlamendi valimistel ning saime seetõttu ka ainult ühe koha. Valimistulemus isikute lõikes näitab, et Keskerakond on oma poliitilises tegevuses kaldunud liigselt ühte äärmusesse. Keskerakonna programmiline eesmärk on olla siinsete kogukondade ühendaja ning esindada kõiki Eestis elavaid inimesi. Kahjuks näitavad valimistulemused, et erakond on oma keskselt teljelt kõrvale nihkunud.

Kas teil on kahju, et teie Euroopa Parlamenti valituks ei osutunud?

Poliitika on nagu sport, kus ei ole võimalik alati esimene olla. Austan ja tunnustan Eesti valijate otsust ning usun, et Euroopa Parlamenti valitud inimesed saavad oma tööga hästi hakkama.Tänan siiralt tuhandeid inimesi, kes mind toetasid ja jätkan oma tööd riigikogu aseesimehena.

Kas Keskerakonna langenud toetuse põhjuseks võis olla erakonna segane poliitika Ukraina küsimuses?

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon toetas 5. märtsil Eesti parlamendi avaldust Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetuseks. Mina isiklikult olin ka üks avalduse algatajatest ning olen seeläbi oma seisukoha väga selgelt välja öelnud.

Mida peaks Keskerakond tegema eestlaste usalduse tagasivõitmiseks?

Esimene samm iga probleemi lahendamisel on selle tunnistamine. Erakonnal tuleb oma seniseid vigu analüüsida ning targema ja tugevamana edasi minna. Minu hinnangul on esmane eeldus eestlaste usalduse taastamiseks erakonna algse missiooni poole tagasipöördumine. Eesti Keskerakond ei tohi minetada Rahvarinde aateid ning laulva revolutsiooni aegset vaimsust, vaid peab ka täna olema kogukondade liitja ning andma oma selge panuse Eesti riigi ja rahva püsimiseks.