Ratase kinnitusel läks ta Keskerakonna juhatuse koosolekule lootuses, et peaministrikandidaadiks valitaks Kadri Simson.

Poliitiku sõnul oli täna toimunud juhatuse koosolekul põhiliseks argumendiks Savisaare peaministrikandidaadiks seadmisel tõik, et veteranpoliitik ise usub, et tal on jaksu viia erakond valimisvõiduni.

„Edgar Savisaar rääkis, et tal on jõudu ja tahtmist, energiat ja usku viia Keskerakond valimisvõiduni ja valitsusse. Nii nagu Keskerakond on varem öelnud, siis [Kadri Simson] kandideerib ainult juhul, kui tal on Edgar Savisaare toetus talle. Kui ei ole, siis on meie peaministrikandidaat Edgar Savisaar.“

Ratas ütles, et soovib tänada Keskerakonna liikmeid ja piirkondasid, kes selle nädala jooksul Kadri Simsoni kandidatuuri toetasid. „Ma pean ütlema, et neid oli selle kümne päeva jooksul uskumatult palju. Ja mis mulle tegi heameelt, oli see, et neid toetajaid oli nii eestikeelsete kui venekeelsete liikmete hulgas,“ sõnas Ratas.

„Ma tundsin ka ringi käies, et päris mitmed inimesed tulid ja võtsid käest kinni ja ütlesid, et nad hoiavad Kadrile pöialt. See näitas, et inimestele läheb see väga korda, nad soovivad just teda peaministrina näha ja see andis lootust.“

Ratas ütles, et ei oska täna enda tulevikku Keskerakonna ridades ette ennustada. „Las see tänane otsus olla ära ja vaatame homme, mida uus päev toob,“ sõnas ta.