Urve Palo teatas nädala hakul, et lahkub ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametikohalt. Meedias on spekuleeritud mitme võimaliku kandidaadi teemal, ent konkreetseid nimesid Ossinovski ise veel välja pole toonud. "Kui see inimene leitud, siis kindlasti anname sellest avalikkusele teada,“ märkis Ratas ja lisas, et kohtus eile Ossinovskiga. Siis Ossinovskil veel kandidaati esitleda polnud.

"Kindlasti konsultatsioonid käivad," märkis Ossinovski parteikaaslane Andres Anvelt. "Ossinovski vastutus on tuua inimene juhatuse ette. Tean, et esimene võimalus selleks on esmaspäeval (siis toimub juhatuse koosolek – toim)."

Küsimuse peale, kas kandidaat peaks olema ka valimistel kandideerinud, viitasid mõlemad, et see pole oluline. "Olen veendunud, et sotsid ja Jevgeni tulevad välja naise või mehe nimega, kes võtab seda tööd vastutustundlikult," arutles Ratas üldsõnaliselt ja toonitas korduvalt, kui olulise ametikohaga tegu.

Anvelt rõhutas, et varasem osalemine valimistel pole oluline. "See pole nõue, mis tuleneks seadusest. See on erakonna esimehe valik," märkis ta ja lisas, et nõudeks on see, et tulevane minister peab olema Eesti Vabariigi kodanik ning täisealine. "Ta peab olema süüdiv." Viimase märke peale tuli Anveltile endale muie suule. Ajakirjanikud hakkasid naerma. "Isegi hariduspiiranguid pole," lõõpis Anvelt. "Hea, kui haridus siiski on."

Jüri Rataselt uuriti sellegi kohta, et miks läinud nõnda, et tema juhitavas valitsuses on vahetunud juba kaheksa ministrit. "Oleksin murelik sellisel juhul, kui näen, et valitsuses pole koostöötahet, ei ole soovi langetada otsuseid. Pole usalduslikku sidet. Ma näen, et on koostöötahe ja soov langetada otsuseid."