Pärnumaal Kaismal kaitsesid hallrästad ilmselt oma poegi ja ründasid pikeerival lennul bussipeatuses seisvat inimest. Nii agressiivsest rästaste käitumisest pole senini kuulda olnud, vahendab Postimees Online Raadio Pärnu uudist.

Nigula looduskaitseala peaspetsialisti Kaja Kübara sõnul on tavapäratut käitumist märgatud ka metskitsede, karude, ilveste ja põtrade juures.

Hiireviu, kes on teada-tuntud hea nägemise poolest, oleks Nigulas otsejoones vastu elektriliini betoonposti lennanud — päris viimasel hetkel suutis ta siiski posti vältida.

Arglik rukkirääk, kes elab küll majade läheduses, aga teda näha on tavaliselt võimatu, tuli kaitseala keskuse ette teele jalutama, mõned minutid hiljem istus ta keskuse tagatrepil.

Kägu liikus Matsi piiranguvööndi teel nii, nagu mõned linnud poegade juurest segajaid eemale meelitavad — meelitas vigast mängides autot mujale minema.

Väike jänesepoeg jooksis sirgjooneliselt haukuva koera juurde, ent sai veel viimasel hetkel aru, et koerale päris ligi ei maksa minna.

Kübara sõnul käituvad metsloomad, sealhulgas linnud, praegusel ajal väga kummaliselt, veidra käitumise põhjusi ei osata seletada.