Lugu sai alguse tänavu novembri lõpus, kui Jekaterina tädi Natalja tervis halvenes järsult ning eakal daamil tekkis äge köha ja tema enesetunne halvenes, vahendab venekeelne Delfi. Seega läks naine perearsti juurde, kust talle 30. novembril määrati saatekiri Narva haiglasse.

Haigla vastuvõturuumis mõõdeti aga vennatütre sõnul 62-aastasel Nataljal vaid vererõhku ja kehatemperatuuri ning kuna need näidud olid korras, siis saadeti naine koju. Ainukese viitena soovitati naisel minna arsti juurde kindluse mõttes veel kopse kontrollima.

Kui aga Nataljal uuesti perearsti poole pöördus, oli arst äärmiselt üllatunud, et haigla nii oli käitunud. Siiski määras arst naisele esimesel võimalusel kopsude kontrolli, mis pidi aset leidma 9. detsembril, kuid kuhu Natalja ei jõudnudki.

Nimelt hakkas perearsti juures Nataljal ooteruumis väga halb ning kiirabi viis ta koheselt haiglasse. "Nüüd ei saa ta ise hingata, temas on palju torusid ja arst ütleb, et kõik on väga halvasti. Ma ise olen šokis. Ma ei saa aru, miks ei panda haiget inimest haiglasse järelvalve alla? Kas haigla on see, kes otsustab inimese elu ja surma üle? Millal Narva haigla hakkab lõpuks inimese elu hindama?," on Jekaterina nördinud.

SA Narva haigla ülemarst Pille Letjuka ütles intsidenti kommenteerides, et haigla "kindlasti analüüsib seda haigusjuhtu, sealhulgas patsiendi eelnevat pöördumist Narva haiglasse ning teeb vajadusel omad järeldused."

Kuid kuna Petjuka sõnul ei ole haiglal võimalik kommenteerida patsiendi haiguslugu ilma delikaatseid isikuandmeid puudutamata, siis soovitab ta lugejal pöörduda otse haigla administratsiooni poole.

"Siis on võimalik selgitusi anda ja küsimustele vastata," leiab Letjuka.