ETV saade „Pealtnägija“ vahendas juhtumit, kus prokuratuur vabastas vastutusest noormehe, kes põhjustas kolm aastat tagasi Harjumaal Kose-Ristil liiklusõnnetuse, mille tõttu jäi Mari eluks ajaks invaliidiks ja tema sõbranna Kristi kaotas elu. Teet, kes õnnetuse põhjustas, väitis, et teda tabas saatuslikul hetkel elus esimest korda epilepsiahoog.

Mari ema Maret-Mari Peets aga leiab, et kui inimene on sellise asjaga hakkama saanud, siis peab ta ka vastutust kandma.

Õnnetus juhtus 2009. aastal Kose-Ristil. Laupkokkupõrke põhjustas KIA, mille roolis oli Teet. Auto kaldus ühel hetkel lihtsalt vastassuunavööndisse. Avariis hukkus 23-aastane Kristi. Õhus oli reaalne oht, et vigastusse sureb ka Mari, kes oli kaks kuud pärast õnnetust koomas. Täna on ta tunnistatud 100 protsenti invaliidiks ja õppinud uuesti käima.

Avariipaigal käinud Mari emale ütles Teet, et ta jäi roolis magama. Teedule määrati ekspertiis.

Kogu raviajaloo läbitöötanud kohtuarst möönis, et ükski meditsiinitöötaja pole kunagi Teedu epilepsiahoogu fikseerinud, ent tuginedes Põhja-Eesti regionaalhaigla neuroloogi arvamusele ja aju diagnostika tulemusele kinnitas ta, et Teedul on langetõbi.

2011. aastas märtsist tuli prokuratuurist teade, et Teedul diagnoositi epilepsia ja mees pääseb kohtu alt. Mari ema ei usu seda ja samal seisukohal on ka tema palgatud advokaat. Siiski möönab viimane, et on võimalik, et epileptik saab oma esimese hoo 20-ndates eluaastates, olemata oma haigusest eelnevalt teadlik.

Omastele on mõistetamatu, kuidas sai kohtuarst teha otsuse Teetu ise uurimata. Teetu uuris Põhja-Eesti Regionaalhaigla neoroloog, kelle uuringute tulemuses ei ole prokuröril enda sõnul põhjust kahelda.

Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur rääkis, et inimesena mõistab ta lähedaste kaotusvalu, kuid prokurörina peab lähtuma tõenditest. Tema sõnul usaldab prokurör arsti ja eksperti, kes andis arvamuse selle kohta, et Teet põeb epilepsiat.

Mari ema palgatud advokaat Raul Ainla leiab, et prokurör oleks võinud minna asjaga kohtusse. Nüüd kavatsevad kannatanute esindajad anda Teedu vastu sisse moraalse kahju nõude.

"Pealtnägija" pakkus Teedule võimalust oma seisukohti esitada kas eetris või kirjalikult, kuid seda pakkumist ei võtnud mees vastu.