"Kui mina oleksin peaminister, siis ma vaataksin valitsuses Reformierakonna ministrite hulgas ümbertõstmist. Miks mitte mõelda Jürgen Ligi, kui välisministri peale," pakkus Randpere Vikerraadio saates "Uudis +", vahendab ERR.

Randpere lisas, et tegemist on puhtalt tema isikliku spekulatsiooniga. Ta ei öelnud, kas ta ise sooviks ministriks hakata.

Tugevaks kandidaadiks pidas Randpere ka Urmas Paeti, aga ta märkis, et otsuse teeb lõpuks Taavi Rõivas Reformierakonna juhatuse heakskiidul.

Peaminister Taavi Rõivas ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et kavatseb uue välisministrikandidaadi teatavaks teha järgmisel reedel Reformierakonna juhatuse koosolekul.

"Seoses sellega, et eile esitas Keit Pentus-Rosimannus tagasiastumisavalduse, olen loomulikult alustanud uue välisministrikandidaadi otsingutega. Ma kavatsen seda väga põhjalikult kaaluda ja loomulikult ka kõikide Reformierakonna juhatuse liikmetega seda läbi rääkida," kinnitas peaminister.

Rõivase sõnul nimetatakse uus minister ametisse vandega parlamendi ees. Kuna järgmine Riigikogu korraline istung on planeeritud alles septembrisse, võib erakorraline istung toimuda paari nädala pärast.

"Olen rääkinud riigikogu esimehega, realistlik on paari-kolme nädala jooksul riigikogu kokku kutsuda," ütles Rõivas, ja lisas, et kavatseb kindlasti uue välisministri kandidaadi nime erakonna juhatusele esitada varem. "Järgmisel reedel on koosolek. Soovin, et võimalikult paljud erakonna liikmed saaks sellest osa võtta."

Võimalike kandidaatide nimede osas peaminister täpsemat infot ei jaganud, aga meedias on spekuleeritud näiteks Urmas Paeti, Anne Sullingu, Kaja Kallase ja Kalle Pallingu nimedega.