Täna hommikul pärast kella seitset juhtus AS Rakvere Soojuse hallatavas soojusvõrgus suur avarii, mille tagajärjel oli hetkeks suur osa Rakvere kesklinna hoonetest täielikult soojusvarustuseta.

"Veekao tõus oli nii järsk, et Rakvere Soojus ei suutnud täita võrku lisaveega ja selle tulemusena ei olnud võimalik varustada kesklinna osa maju," täpsustas AS Rakvere Soojuse kliendihaldur Piret Vares Delfile.

Viimastel andmetel on soojusvarustus taastatud suuremas osas hoonetes, kuid läheb omajagu aega, et näiteks radiaatorid kuuma veega täituksid. "See võtab natuke aega, kuna temperatuuri jahtumine võrgus oli suur. Klient otseselt kohe veel sooja ei tunne, aga külmemaks enam ei tohiks minna nendel, kellel oleme soojusvõrgu taastanud," täpsustas Vares.

Esmajärjekorras taastati soojusvõrk Rakvere haiglaga.

Mis põhjustel ja kus kohas täpsemalt avarii juhtus, on veel täpsustamisel. Ei saa välistada, et avarii põhjustas amortiseerunud veetoru. Tänase seisuga on Rakvere linnas välja vahetatud üle poole soojusvõrkudest.

Rakvere Soojus teenindab 190 hoonet, lühiajalisel puudutas soojuskadu 165 hoonet, lõuna paiku oli kütteta kümmekond maja, kuid öötundideks loodetakse rike lõplikult likvideerida.

Hea lugeja Rakveres! Jaga oma kogemust seoses küttesüsteemi rikkega aadressil rahvahaal@delfi.ee