Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla kinnitas Delfile juhtunut. Ta ei soostunud täpsustama üksikasju öeldes, et on põhjaliku informatsiooni haigusjuhtumi kohta saatnud sotsiaalministeeriumisse.

Ministeeriumist öeldi Delfile, et 13. juulil toodi kiirabiga Rakvere haiglasse väga raskes seisundis patsient, kelle elu ei olnud võimalik vaatamata osutatud vajalikule abile päästa.

Sotsiaalministeerium nentis oma vastuses, et kahjuks on haigusi, mille ees on ka tänapäeva meditsiin võimetu ja avaldas kaastunnet lähedastele.

Ministeeriumi teatel saab Rakvere haiglas surnud raseda naise juhtumit kommenteerida tervishoiuteenuste kvaliteedi ekspertkomisjon peale arutelu ja hinnangu andmist eeldatavalt septembris.

Statistikaameti andmetel suri raseduse, sünnituse või sünnitusjärgse perioodi tüsistustesse mullu üks noor naine. 2011. aastal oli kaks surmajuhtumit ja 2010. aastal üks juhtum.

2007.-2009. aastatel surmajuhtumeid ei esinenud, kuid viimase kümne aastaga kokku on raseduse või sünnitusega seoses Eestis surnud 15 naist.