"Minu seisukoht on alati olnud ühene. Politsei käitumine ei pea mitte ainult olema, vaid ka näima inimliku ja professionaalsena. Tol korral kui mina oma otsuse langetasin, politsei käitumine sellele ei vastanud. Politsei ei käitunud vastavalt oma väärtustele. Minu seisukoht pole muutunud," ütles Küüt Delfile.

Süüküsimus kuriteo osas on tema sõnul iseasi, ent kohtuotsust ja menetluse käiku ta kommenteerida ei oska ning soovitab selle kohta küsida menetlejatelt.

Viru maakohus mõistis Ida prefektuuri taatlemata kiirusemõõtjate kasutamise asjas süüdistatavad õigeks

Viru maakohtu otsusega mõisteti Alvar Ottokar, Heiki Lindus, Mihkel Põder, Kaur Ilves, Andres Hints ja Andri Karp õigeks.

Süüdistuses heideti neile ette kiirusmõõteseadme kasutamise protokollide võltsimist, mis seisnes selles, et protokolli märgiti seade, mida kiiruse mõõtmisel tegelikkuses ei kasutatud. Samuti süüdistati neid väärteomenetluses teadvalt ebaseaduslike otsuste tegemises. Alvar Ottokari süüdistati ka võltsimisele ning väärteomenetluses teadvalt ebaõigete otsuste tegemisele kihutamises.

Kui ebaseaduslikult tehtud liiklustrahvid ja nendega seonduv 2012. aastal ilmsiks tuli, andsid skandaali kasvades lahkumisavalduse nii Ida prefekt Aldis Alus kui ka PPA peadirektor Raivo Küüt. Alates eelmise aasta lõpust on Küüt siseministeeriumi korrakaitse ja migratsioonipoliitika asekantsler.