Kaitsepolitsei peadirektor möönis Kuku raadiole antud intervjuus, et otseseid tõendeid ei ole. "Kapo on aastate jooksul otsinud siin kõrvaltõendeid erinevatest arhiividest ja fondidest kust on võimalik viiteid saada,” ütles Aeg Kuku teatel.

Raivo Aegi andmetel oli Simm tööl toonase siseministeeriumi valveteenistuse ülema asetäitjana, ehk tänapäeva mõistes turvafima töötaja ja objektide valvaja, kus Simm sai täita teatud abistavat rolli KGB jaoks.

Aeg tuletas meelde, et 1996ndal aastal võeti vastu vastav kord, kus anti kõikidele isikutele, kes olid omal ajal koostööd teinud vaenulike riikide eriteenistustega, võimalus ennast registreerida.

“Herman Simm seda võimalust ei kasutanud ja tema 80ndate keskel alanud koostöö KGBga oli meile saladus, aga menetluse käigus tuli see välja” meenutas Aeg.

Raivo Aeg andis mõista et KGBga Eestis koostööd teinute lõplik nimekiri ei saa kunagi avalikuks, sest võimalus et Venemaa oma arhiivid avab, on ülimalt ebatõenäoline. “Sellis võimalust ei ole, ega tule ja seda ei tehta mitte kunagi. Need on võimalikud ainult riigikorra muutumise käigus, kui mingid arhiivid õnnestub kasutada. Simmi taoliste juhtumite avastamine tuleb välja ikkagi väga konkreetse vastuluure alase tegevuse tulemusel” lisas Aeg.