„Personaalselt on see väga raske, olles ise organisatsiooni juht, tõesti nii lühikese ajaga tulla kaks korda järjest avalikkuse ette niivõrd vastikute teemadega,“ tunnistas Aeg täna ajakirjanikele. „Teisest küljest on mul sisuliselt hea meel, et need asjad on avastatud, probleemid on likvideeritud ja me saame palju tervema organisatsioonina edasi liikuda.“

Detsembris vahistati kaitsepolitsei sisekontrolli töötaja Indrek Põder kahtlustatuna altkäemaksu võtmises.

Aeg ütles täna, et kapo tegevus on väga selgelt eesmärgistatud nii, et oma organisatsioon suudetakse ära puhastada ja terveks ravida.

Aeg avaldas lootust, et kaitsepolitsei probleemid ja mädapaised on likvideeritud ja rohkem kapo ametnikke oma organisatsiooni sees kahtlustatavatena vahistada ei tule. „Kindlasti ei saa ma seda öelda sada protsenti, et mitte kunagi seda ei juhtu, see oleks nähtavasti ennatlik,“ lausus ta samas.

Küsimusele, kelle tegemata töö võib olla see, et täna riigireetmises kahtlustatuna vahistatud kapo spetsialist Aleksei Dressen sai pikka aega segamatult edastada informatsiooni Vene Föderatsioonile, ei soovinud Aeg otsesõnu vastata.

„Mis ma siin ikka teisi süüdistan,“ sõnas Aeg, kelle sõnul ei vii süüdistamine edasi. „Täna me oleme sellest probleemist lahti,“ ütles ta. „Me oleme need asjad avastanud, inimesed lähevad kohtu alla, nende tegevus on tõkestatud, saavad oma karistused,“ loetles Aeg.

Aeg ütles, et Dresseni vahistamiseni viis kapo enda ametnike töö. „See on kaitsepolitsei oma hangitud ja realiseeritud informatsioon,“ lausus ta. Ta tunnustas oma kolleege, kes Dresseni vahistamisele eelnevalt tegelesid informatsiooni hankimisega.

Samas möönis ta, et Dresseni tegevust ei kontrollitud kohe alguses. „Mingi ajani ei kontrollitud piisavalt, aga mingist hetkest hakati kontrollima,“ ütles ta.

Dressen, kes töötas alates 1993. aastast kapos ja oli enne seda töötanud miilitsas, omas erinevaid struktuuriüksusi juhtides ligipääsu ka tundlikule informatsioonile. Alates 2007. aastast töötas Dressen spetsialisti ametikohal. Viimasel ajal tegeles ta äärmusrühmituste temaatikaga ja ka tema poolt Vene Föderatsioonile edastatav info oli seotud tema töövaldkonnaga.