"Mina ei ole sisekontrolli poolt koostatud uurimise kokkuvõttega tutvunud ja seega ei oma tuvastatust täielikku ülevaadet. Olen lugenud ainult fragmente, millised on avaldatud EE loo juures," kirjutas Aeg Delfile.

"Tuginedes Eesti Ekspressis avaldatule ning muudele intervjuudele ja artiklitele, ei jää minule muljet, nagu oleks PPA vahetult peale vahejuhtumit edastanud tahtlikku väärinformatsiooni. Pigem tundub, et esmane info, mis väljastati moondus, kuna ei ministril, ega PPA juhtidel endil ei olnud esmalt täielikku ülevaadet toimunust. Anti edasi neile teatavaks saanud esmane info, milline oli moonutuste ja lünkadega," leidis ta.

"Tuginedes peadirektor Vaheri väitele, et sisekontrolli poolt koostatud uurimise tulemused anti meediale üle PPA enda initsiatiivil, siis tuleb tõdeda, et mingit kavatsust info varjamiseks ei olnud," arvas Aeg. Päris politsei initsiatiivil uurimise tulemusi küll ajalehele ei antud, tegelikult küsis Ekspress need endale teabenõudega.

Ent Aeg usub siiski, et pigem oligi tegemist sündmuskohal tegutsenud politseiametnike poolt edastatud info puudulikkusega. "Tõsiasi on ka see, et tagantjärgi tarkus on täppisteadus ja väga palju lihtsam on teha järeldusi olukorras, kus on olemas hulgaliselt informatsiooni ja piisavalt aega selle analüüsimiseks. Hoopis teine on olla ise situatsioonis, kus otsustada ja tegutseda tuleb puuduliku info alusel ja olukorras kus tegevusetuse tagajärjel võib olukord kiiresti eskaleeruda kriitiliseks."

Aeg lisas, et ta ei kiirusta süüdistama PPA juhte valetamises. "Juhtimisvead ja võimalikud seaduse puudujäägid ilmnevadki üldjuhul praktika käigus ja parim mis sellisel juhul teha saab on kiire vigade likvideerimine ja vajalike koolituste läbiviimine."