"Minu Riigi raames käisid külas ühe Tallinna Vene eliitkooli abituriendid. Rääkisin 7 minutit eesti keeles. Küsisin, kas keegi soovib midagi täpsustada? Vaikus, vaid üks tüdruk ütles ei. Vaatasin neile silma ja tekkis kahtlus, et nad lihtsalt ei saa aru, mis ma räägin. Ja see pole nii esimest korda, aga seekord ju ikkagi eliitkool. Aru ma ei saa, kust see arvamus tuleb, et eesti keele tase paraneb?" kirjutas Vakra.

"Järgmised 7 minutit ajasin juttu vene keeles. Ja peale seda tuli selliseid sisulisi ja keerulisi küsimusi, et minu venekeelne sõnavara ammendus. Aga kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Ülejäänud pool tundi suhtlesime inglise keeles. Vot sulle ikka toredat Eesti riiki. Aega oleks tõesti muuta seda süsteemi, kus kehaline kasvatus on eesti keeles ja Jaak Aaviksoo räägib oma töövõitudest. Lapsed eesti keelt õppima lasteaias ja põhikoolis. Vabandan, aga gümnaasiumis kõveraks kasvanud puud ikka enam sirgeks ei sikuta," lisas Vakra.

Vakra erakonnakaaslased on viimasel ajal hakkama saanud suure hulga vastuoluliste ja arusaamatute seisukohtadega küsimuses, mida teha Eesti venekeelsete koolidega, et kooliõpilaste eesti keele oskus paraneks ja aineoskused püsiksid sama headena.