Vakra ütles Delfile, et ta ise ei ole saanud aukohtu määrust ega ole saanud ka sellega tutvuda ning temal on ainult erakonna peasekretäri Priit Toobali saadetud kutse, tulla esmaspäeval Keskerakonna juhatusse seoses aukohtu soovitusega. Mis oli aga aukohtu otsus või ettepanek tema erakonnast väljaheitmise või jäämise kohta, ei ole Vakral tema enda sõnul teada.

Vakra rääkis, et mingit hirmu ta juhatusse mineku ees ei tunne. „Tegemist on ikka meie erakonnaga,“ lausus Vakra. „Loodan, et juhatus mõistab seda, mis ma olen ka varem öelnud, et tänasel hetkel on Eesti ühiskonnas palju olulisemaid asju, millega tegeleda, kui Vakra ja Laaneti personaalküsimus.“

Vakra ütles, et tal on kahju, et Eesti suurim opositsioonierakond tegeleb millegi nii marginaalse ja minimalistlikuga ajal, kui oleks vaja tegeleda hoopis tõsisemate küsimusega ja konstruktiisvete lahenduste otsimisega riigi suhtes.

„Pole mõistlik, et me tegeleme sellistel hetkedel kui õpetajad streigivad ja rahvas avaldab meelt Vakra ja Laaneti personaalküsimusega, mis on minimalistlikud võrreldes, sellega, mis riigis toimub,“ kõneles riigikogu liige.

Keskerakonna juhatus otsustab esmaspäeval, kas heita aukohtu ettepanekul erakonnast välja riigikogu liikmed Rainer Vakra ja Kalle Laanet või mitte. Meedias on spekuleeritud, et Vakra jääb erakonda, kuid Laanet mitte.

„Kui ka aukohus on sellise ettepaneku teinud, siis ma loodan, et juhatusel on mõistust ja tahtmist otsustada nii, et Keskerakond saab edasi minna ühtsena,“ ütles Vakra. „Ma ei näe põhjust ja ei arva ja ei saagi olla, et 13 000 inimest arvaks ühtemoodi. Inimesed on erinevad ja neil on oma arvamus.“

Vakra ei soovinud veel öelda, kas juhul kui Laanet erakonnast välja heidetakse, esitab ka tema solidaarsusest lahumisavalduse. „See on koht, mis on spekuleerimine ja ma ei teha ennustama hakata. Mul ei ole ennustajavõimeid varem olnud ja pole ka praegu.

Vakra sõnul on kindel, et nii Kalle Laanet kui ka mõned teised tema erakonnakaaslased soovivad, et Keskerakond oleks oma liikmetega ja oma rahvaga rääkiv erakond. „Eks me pärast juhatuse koosolekut ostustame, kas seda saab teha paremini erakonnas olles või väljaspool erakonda,“ ütles Vakra.