Keskerakonna juhatuse liige, Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid kirjutas täna erakonna olukorrast ning kinnitas, et kongressi otsustega on tõmmatud selge piir uue ja vana Keskerakonna vahele.

Kaljulaid rõhutas, et segadustest hoolimata tuleb edasi liikuda ning mineviku asemel tulevikuga tegeleda.

Surve all olevat Keskerakonda aitab tema sõnul keskendumine Eesti inimeste muredele nii riigi kui omavalitsuste tasemel.

"Ei ole vaja kutsuda kokku uut kongressi ja langetada samu otsuseid veel üks, kaks või kolm korda, et ka Rainer Vakra rahul oleks," kirjutas Kaljulaid.

Keskerakonna Toompea osa on nagu puhas härrastemaja, aga sealt välja minnes ja all-linna astudes, satud justkui otse kasimata kolhoosilauta.
Rainer Vakra

Rainer Vakra sõnul avati Jüri Ratase esimeheks saamisega Keskerakonnas värske ja puhta õhu uks, mis oli kakskümmend viis aastat suletud. "Tema juhtimisel käib kaua oodatud küürimine ja puhastamine. Aga pealinnas tormavad sündmused meist ette," leidis Vakra.

"Keskerakonna Toompea osa on nagu puhas härrastemaja, aga sealt välja minnes ja all-linna astudes, satud justkui otse kasimata kolhoosilauta: linnapea on kohtu kaudu töölt kõrvaldatud, volikogu esimees on saanud süüdistuse altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises ja Tallinna Televisiooni juht kriminaaluurimise all," kirjeldas Vakra keskerakondlaste skandaale.

"Ühesõnaga ei ole küsimus selles, kas Rainer Vakra on Nõmme elanikuna rahul. Rahulolematu ja tõsiselt häiritud olen mina nii nagu paljud kaaslinlased ja Eesti inimesed üldse, kui jälgime järjest enam lahti rulluvat infovoogu, mis näitab, kui ebaeetiline, küüniline ja väidetavalt kuritegelik on olnud Tallinna juhtimine," sõnas Vakra.

"Küsimus on, kui nähtavalt, mõjusalt ja usutavalt praegune Tallinna juhtkond – nii linnavalitsuses kui ka volikogus – seda kõike hukka mõistab ja sellest kõigest lahti ütleb. Pealinnast tuleb korruptsioon välja juurida ja seda tuleb teha jõuliste sammudega," leidis riigikogu liige.

Vakra märkis, et on kutsunud Keskerakonda järgmiseks kümneks kuuks ehk valijatelt uue mandaadi saamiseni moodustama ausa linna koalitsiooni, kuhu kuuluksid võrdsetel alustel kõik volikogus esindatud erakonnad. "Ja mõistlik oleks selgelt ja üheselt lõpetada Edgar Savisaarega mistahes koostöö ja rahaline toetamine," lisas ta.