Delfi uuris täna Kaljulaidilt, kas ta loobus presidendi kohast siis, kui Raimo Nõu tema poole pöördus ja abi palus, et mida teha olukorras, kus Sõle spordikeskuse juhataja Toomas Ristlaan küsib tegutsemisvõimaluse eest altkäemaksu. Ehk te ei soovinud olla seotud altkäemaksu andnud jalgpalliklubiga?

Kaljulaid ütles vastuseks, et loobus JK Volta presidendi kohast täpselt nendel ja ainult nendel põhjustel, mida tõi välja, kui sellest otsusest teatas.

Ta lahkus ametist 20. aprillil. Klubi Facebooki lehel seisab, et Kaljulaid tõdes, et tema mittejätkamise põhjuseks on ühest küljest suur töökoormus linnaosa vanemana ning teisalt ei soovi ta linnaosa juhina mistahes moel sattuda huvide konflikti.

"Olles üheaegselt linnaosa juht ja klubi president, oleksin varem või hiljem sattunud huvide konflikti. Küsisin selles küsimuses arvamust ka linna sisekontrolöri teenistuselt ning suuliselt ka minu juhitavas linnaosa korruptsioonivastast koolitust läbi viinud vastava valdkonna eksperdilt," märgib ta nüüd. "Usun, et ka Raimo Nõu saab kinnitada, et rääkisime minu lahkumisest mitu kuud varem kui sain teada, et Ristlaan küsis temalt altkäemaksu. Oma otsusest ametist loobuda andsin talle teada samuti enne seda kui ta mulle rääkis Ristlaane käitumisest. Seega ei teadnud ma presidendi kohast loobudes, et Ristlaan oli Voltalt altkäemaksu nõudnud ning see ei saanud minu otsuseid mõjutada."

Kaljulaid meenutab, et just tema soovitas hiljem Nõul viivitamatult pöörduda politsei poole. "Kahjuks ei ole see esimene kord kui ma vastavaid süüdistusi kuulen. Olen seda kuulnud mitmetelt oma erakonnakaaslastelt, seega olen teadlik, et keegi väga tahab, et inimesed mõtleks, et midagi oli Nõu ja Kaljulaidi käitumises valesti. Ma tunnustan Raimo Nõud väga, et ta ei vaikinud maha, mis toimub. Et ta aitas kaasa selle õigusrikkumise avastamisele. Ja ma arvan, et täna avaldatud väljavõtted Ristlaane kohtutoimikust on väga kõnekad. Politsei ja prokuratuur tegid väga head tööd."