Sellele võimalusele viitas nädalavahetusel pärast Keskerakonna volikogu esimehe valimistel Kersti Sarapuule alla jäämist Peeter Ernits, kes väitis, et nüüd on kõik sillad põletatud ja Savisaar läheb kohalikele valimistele oma nimekirjaga.

„Ajakirjandus tõttas Ernitsa väljaütlemise peale kokku arvutama, kui palju selline nimekiri hääli saaks ja jõudis järeldusele, et siis kaotab Keskerakond kindlasti võimu Tallinnas. Mina ei usu, et Savisaar oma nimekirja hakkab tegema. Kui hakkaks, küllap teataks sellest ise, mitte ei laseks Ernitsal enda eest rääkida,“ ütles Kaljulaid, kes on ise mitmel korral Keskerakonna kampaaniaid korraldanud.

Kaljulaidi sõnul on enamik neist, keda meedia Savisaare nimekirja tahab lülitada, panustanud väga palju Keskerakonda ja ei ole ühtegi põhjust, miks need inimesed peaksid senise töö ja vaeva kõik korstnasse kirjutama.

„Olga Ivanova jättis PBK hommikuprogrammi eetris vastamata küsimusele, kas läheks sellise mõttega kaasa. Yana Toom on öelnud selgelt, et jätkab Keskerakonnas ka juhul kui Savisaar kaotab esimehe koha. Erakonnas on pigem kujunemas konsensus, et tuleb minna koos edasi ja otsida kompromisse,“ rõhutas Põhja-Tallinna vanem.

Kaljulaid tuletas meelde, et Keskerakond on viimasel neljal korral võitnud kohalikel valimistel Tallinna linnavolikogu absoluutse enamuse tänu sellele, et olnud tugev nimekiri, tugev programm ja meeletu töö sadade ja sadade inimeste poolt. Seda kõike paari valimiseni jäänud kuuga ära ei korralda.

„Igaüks, kes on natukenegi kokku puutunud valimiskampaaniate korraldamisega, teab väga hästi, et ainult nimekirjast valimistel edukas olemiseks ei piisa. Suured erakonnad ei ole suutnud Tallinnas valimiskünnist ületada või on saanud väga vähe hääli. Ernits seda muidugi ei tea, sest ta ei ole kunagi ühtegi kohaliku omavalitsuse kampaaniat teinud ega näinud,“ lausus Kaljulaid, kelle arvates on Ernitsa tegelik eesmärk natuke teine, kuigi viimane seda avalikkusele ei tunnista.

„Pakun, et järgmisel sügisel leiame hoopis Ernitsa EKRE nimekirjast. Praegu püüab ta lavastada veel üht vaatust seebiooperis, kus ta saab ise peaosa mängida ja nii valmistada ette üleminekut EKRE ridadesse. Sinnapoole minu arvates asi kisub. Muidugi on väga austatud riigikogu liikmel võimalik öelda kindas kõneviisis vastupidist, mis võtaks ka need spekulatsioonid maha,“ ütles Kaljulaid.