Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma märkis, et Eesti on huvitatud Põhjala kaitsekoostööga võimalikult tihedast lõimumisest, teatas riigikogu pressitalitus.

"Eesti ja Soome kaitsekoostöö arengu üheks heaks näiteks on kahe riigi ühine keskmaa õhuseireradarite hange. Samuti on meil väga hea ja pikaaegne koostöökogemus sõjalise hariduse ja väljaõppe vallas. Olime koos Soomega Euroopa Liidu Põhjala lahingugrupi esimeses koosseisus 2008. aastal ja jätkame samas formaadis koos ka 2011. aastal. Eesti soov Põhjamaadega lõimumisel on keskenduda praktilistele tegevustele, mis annavad lisaväärtust nii kulude kokkuhoiu kui ka paremate võimete arendamise näol," ütles Raidma.

Eduskunta kaitsekomisjoni esimees Juha Korkeaoja andis Eesti kolleegidele ülevaate Soome kaitsejõudude reformikavast ja Soome panustamisest El piraatluse vastasesse operatsiooni Atalanta.

Neljapäeval ja reedel toimuva visiidi käigus tutvub riigikogu nelja-liikmeline delegatsioon ka Soome valitsuse kriisijuhtimiskeskuse tegevusega ning kohtub Soome kaitseministeeriumi ja kaitsejõudude peastaabi esindajatega.

Visiidil osalevad riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma ning komisjoni liikmed Nelli Privalova, Kalvi Kõva ja Jaan Kundla. Viimati kohtusid naaberriikide parlamentide kaitsekomisjonid eelmise aasta oktoobris Tallinnas.