Briti alamkoja kaitsekomisjoni esimees James Arbuthnot tunnustas Eesti riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma sõnul Eesti ja Suurbritannia kaitsekoostöö head seisu, tuues eriti esile ühise osalemise Lõuna-Afganistanis NATO juhitud julgeolekutagamise operatsioonil ISAF.

"Olime brittidega ühel meelel, et kollektiivkaitse aluseks on lisaks kahe riigi kaitseväelaste professionaalsele koostööle ka nende omavaheline isiklik suhtlemine ja sõprus, mis on välja kujunenud tänu ühisele tegevusele kriisikolletes," ütles Raidma.

omisjonide kohtumisel arutati ka kahepoolse kaitsekoostöö, küberjulgeoleku ja Balti riikide õhuturbe teemadel. Suurbritannia parlamendiliikmed tunnustasid Eesti ettepanekuid ja tegevusi küberkaitse alal NATOs ning avaldasid toetust Balti riikide õhuturbemissioonile.

"Nagu ütles NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen eelmisel nädalal, on õhuturbemissioon hea näide targast kaitsepoliitikast. NATO liitlased tagavad meie õhuruumi kaitse ja see lubab meil arendada vajalikke võimeid nii oma esmaseks kaitseks kui ka osalemiseks NATO operatsioonidel. Britid on selles küsimuses samal seisukohal," märkis Raidma, kes avaldas Suurbritannia parlamendiliikmetele tänu toetuse eest õhuturbemissioonile ja panustamise eest Tartus asuva Balti Kaitsekolledži arengusse.

Riigikaitsekomisjoni delegatsioonis on komisjoni esimees Mati Raidma ja aseesimees Aivar Riisalu ning komisjoni liikmed Marianne Mikko, Lauri Laasi ja Ülo Tulik. Kohtumistel osalesid ka Eesti suursaadik Londonis Aino Lepik von Wirén ja Kaitseväe Peastaabi ülem kolonel Peeter Hoppe.