Homseni kestval Baltopsi töökonverentsil saavad õppusel osalevate üksuste ülema viimased käsud ja tegevuskavad. Õppuse alale alustavad laevad liikumist pühapäeval.

Eesti merevägi osaleb õppusel Baltops miinitõrje sihtüksuse staabiga, miinijahtijaga Admiral Cowan ning tuukri- ja toetuslaevaga Tasuja, kokku ligi 80 mereväelast.

"Eesti mereväe panus on tänavu üsna suur - väljapandud laevade ja inimeste abil läheme õppusele juhtima ühte sihtüksust," ütles mereväe operatsioonikeskuse ülem kaptenleitnant Johan-Elias Seljamaa.

44. korda toimuva ning esimest korda nii kaugelt põhjast algava õppuse eesmärk on edendada erinevate harjutuste kaudu osalevate riikide vahelist üksteisemõistmist, usaldust ja koostöövõimet. Baltopsi käigus harjutatakse tegevusi nii merel, maal kui õhus ehk õppusele on kaasatud erineva suunitlusega üksused ning tähelepanu keskmes on nende omavaheline koostöö.

Kokku osaleb õppusel ligi 4500 inimest, 50 laeva, ja 60 lennuvahendit, lisaks üks allveelaev. Osalejad on 18 erinevast NATO liikmes- ja partnerriigist. Õppus lõpeb 19. juunil.