Presidendi kantselei teatel tõi lordkantsler näiteks paljud Euroopa riigid, sealhulgas ka Suurbritannia, mille kogemuste varal võib öelda, et rahvusliku identiteedi pärast pole põhjust muretseda. President Rüütel aga möönis, et see mure on Eestis olemas ning on euroskeptikutele hea toitepinnas.

Rüütel avaldas arvamust, et EL-iga liitumisel sõltub väga palju Euroopa tuleviku konvendi otsustest: me soovime, et EL-is oleks tagatud suurte ja väikeste riikide võrdsus. Lordkantsleri kinnitusel on ka Suurbritannia veendunud, et iseseisvate liikmesriikide õigused EL-is tuleb säilitada.

Lord Irvine tundis huvi, kuidas võiks liitumine EL-iga ja sellega kaasnevad toetused mõjuda Eesti seni liberaalsele põllumajandusele. President kinnitas, et põllumajandustoetused mõjutavad suhtumist EL-i kindlasti positiivselt ning leidis, et Eesti nišš võiks olla mahepõllumajandus. Lordkantsleri sõnul plaanib ka EL tulevikus mahepõllundusele senisest suuremat rõhku panna.

Rüütel avaldas lordkantslerile heameelt, et Suurbritannia on Eestit läbi aastakümnete toetanud nii Vabadussõjas kui ka taasiseseisvumisel ning Eesti liitumisel EL-i ja NATO-ga.

President kohtus lordkantsleriga ka möödunud aastal töövisiidil Suurbritannias. Lordkantsler Irvine jääb Eestisse reede pärastlõunani ning kohtub ka peaministri, justiitsministri, õiguskantsleri ja riigikogu esimehega.

Suurbritannia lordkantsler on üheaegselt kohtute esimees, minister valitsuskabinetis ja lordide koja spiiker.