“Elagu Eesti, elagu Rahvarinne!” skandeeris Eesti suurima massiliikumise eestvedaja Heinz Valk eilsel Linnahallis toimunud kongressil, millega tähistati kahekümne aasta möödumist Rahvarinde loomisest, vahendab Eesti Päevaleht Online.

Kohaletulnutele pidas kõne ka omaaegse rahvaliikumise juhist Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kes kinnitas, et Rahvarinnet mustavad kodanikud on kõigest kibestunud indiviidid, kes peagi unustusse vajuvad.

“Sellised inimesed jäid tollal vabadusvõitlusest kõrvale ning on nüüd sellepärast pahased,” rääkis linnapea. “Rahvarinde ideaale läheb meil aga ka tulevikus vaja, et elada ausate inimeste, mitte aga ärapanijate Eestis.”

Sõna võttis ka Tallinna Ülikooli lektor Rein Veidemann, kes võrdles Rahvarinde manifesti Martin Luther Kingi kuulsa kõnega, millega reformimeelne mees vabamast maailmast unistas.

Õhtut juhtis Enn Eesmaa, kes Edgar Savisaare abiga rahvarindlastele mälestusmedalid välja jagas. Medalid olid mõeldud 171-le inimesele, kuid neist oli enamus paraku küll tulemata jäänud.