IRLi ning Reformierakonna esindajad andsid ülevaate töölepinguseaduse rakendamise võimalikkusest ja sellega seonduvatest probleemidest. Lisaks arutati poliitilist olukorda ning riigieelarve kitsaskohti, teatas Rahvaliidu pressiesindaja.

Rahvaliit juhtis juba töölepinguseaduse menetlemisel koalitsiooni tähelepanu, et seadus pole majanduslanguse ajal sellisel kujul rakendatav.

Eestimaa Rahvaliidu delegatsiooni kuulusid aseesimees Kajar Lember, peasekretär Tarvo Sarmet ning riigikogu fraktsiooni liige Tarmo Mänd.

Rahvaliidu aseesimees Lember rääkis Delfile, et mingeid otsuseid ühes või teises suunas kohtumisel IRLi ja Reformierakonnaga ei tehtud, ning tänast päeva võib pidada pigem selliseks konsultatsioonide päevaks, kus kuulati ära teiste seisukohad, mida siis partei sees edasi arutada.

Rahvaliidu juhtpoliitikud saavad homme kokku, et edasiste sammude osas omavahel nõu pidada.

Töölepinguseadusest rääkides toonitas Lember, et Rahvaliidu seisukoht on endiselt, et seadus sellisel kujul nagu ta 1. juulist jõustuma peaks ei ole rakendatav. "Küsimus on eelkõig töötukassa jätkusuutlikkuses."

Samuti rõhutas aseesimees, et Rahvaliit ei kavatse valitsusse minna lihtsalt kellegi asemele ning võimaliku uue koalitsiooni moodustamise puhul tuleb kindlasti sõlmida ka uus koalitsioonileping. "Alustada tuleb sellisel juhul nullseisust ja uuest koalitsioonilepingust."