Kampaaniakuludest on tänase seisuga tasumata veel veidi üle 164 000 krooni, kuna osade partneritega on kokkulepitud mitmekuulised maksegraafikud.

„Koos valimisliitudes kandideernud rahvaliitlastega oleme esindatud 126 kohalikus volikogus ning meil on ligi sada omavalitsusjuhti üle Eestimaa, millega oleme kohaliku elu eestvedajana jätkuvalt suurim jõud“ kommenteeris Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet valimistulemusi.

„Erinevalt teistest erakondadest ei surunud Rahvaliit inimestele peale lausreklaami tänaval ja televisioonis. Juba aasta tagasi ütlesime selgelt välja, et Eesti poliitikakultuur peab muutuma loosungite loopimiselt sisuliseks debatiks. Peamiselt pääses see põhimõte maksma väiksemates kohtades, kus kandidaadil on valijaga isiklik side — on mitmeid väikevaldu, kus Rahvaliit võitis valimised reklaamikulutusi tegemata“ selgitas Sarmet.

Rahvaliit pooldab valimiskuludele ülempiiri seadmist, et sisuline debatt ei jääks ebaproportsionaalselt agressiivse reklaami varju. Rahvaliidu fraktsioon Riigikogus on viimase aasta jooksul esitanud mitmeid ettepanekuid, et parandada järelvalvet erakondade valimiskulude üle. „Koostöös sotside ja rohelistega oleme esitanud ettepaneku seada valimiskampaaniate ülempiiriks 5 miljonit krooni, mis tuleb järgmisel nädalal ka hääletamisele. Loodame, et seoses avalikuse tähelepanu kasvuga õnnestub ka teised regulatsioonid enne Riigikogu valimisi vastu võtta,“ lootis Sarmet.