Loodava Eesti Rahvapanga iga aktsia hind tuleb 100 eurot ja esialgu plaanitakse märkida 50 000 aktsiat, teatas Rahvaliidu pressiesindaja.

Praegu käib panga ettevalmistustegevus MTÜ Tuleviku Eesti nime all. Eesti Rahvapanga omanikuks võivad olla kõik Eesti kodanikud, s.t aktsiaid võib märkida igaüks. Seejuures on Rahvaliidu liikmetel eelisõigus maksimaalselt 10 aktsiale kogusummas 1000 eurot.

Suurema huvi korral võib esialgu märkida ka rohkem kui 50 000 aktsiat. Huvist asja vastu sõltub, kui suureks kujuneb Eesti Rahvapanga aktsiakapital, kas näiteks 5 miljonit eurot või rohkem.

Praegu käib Eesti Rahvapanga prospekti koostaja valimine. Panga asutamiskoosolek koos põhikirja aruteluga on planeeritud tuleva aasta märtsikuusse. Seejärel ootame panga litsentsi, ning kui see on väljastatud, otsustab aktsionäride üldkoosolek panga nõukogu, juhatuse liikmete ja juhatuse esimehe ametikohad, palga jm panga juhtorganitega seotud küsimused. Pank viiakse Tallinna börsile.

Rahvaliidu majandustoimkond on juba teinud ettepaneku kirjutada põhikirja, et iga-aastasest puhaskasumist 50 protsenti jagatakse dividendideks.