„Kui me vaatame, mis toimub nende parteide juhtimisel meie riigis ja pealinnas, siis näeme ühelt poolt soovi iga hinna eest võimul püsida, kasvatades bürokraatiat ja luues seaduste arutu vorpimisega õigusruumi, kus kodanikel pole majanduslikel põhjustel võimalik kohtus isegi parkimistrahve vaidlustada. Teiselt poolt põrkume kokku lokkava korruptsiooni ning vassimisega ja on vaid aja küsimus, mil kramplikult võimul püsijad ja korruptandid üksteisele käe ulatavad,“ ütles Eestimaa Rahvaliidu peasekretär Taavi Pirk Rahvaliidu pressiesindaja vahendusel.

Pirgi sõnul on Rahvaliit teinud viimasel ajal läbi tõsise uuenduskuuri ja valmistub sisenema turumajanduse järgmisse ajajärku, kus võim on teadlike ja arukate inimeste käes, kes hindavad üldinimlikke väärtusi ja konservatiivset juhtimisstiili.

„Oleme läbi suurte raskuste Rahvaliidu uuendanud ja minevikuvigadega lõpparve teinud. Mõistame, et kivinenud arusaamadega ja nõukogulike juhtimisoskuste ja -stiiliga elu Eestis ei paranda,“ kommenteeris Pirk.

Kuigi võimuparteid kinnitavad, et nende tarmukal juhtimisel on meie riigis kõik jätkuvalt hästi või isegi väga hästi, ei saa taolise üdini illusoorse mentaliteediga leppida, kuna oleme vaatamata riigieelarve näilisele tasakaalule sattunud keerulise olukorra lävele ning lubatud viie rikkama asemel oleme tegelikkuses eurotsooni vaeseim.

Fakt, et praeguse juhtimise tulemusena voolavad miljardid endiselt riigist välja, ja olukord, kus inimestel pole selle tulemusel lihtsalt raha, võib tekkida juba homme. Aeg on mõelda sellele, et isegi meie säästud on Skandinaavia pankade ja ärimeeste kaudu teenimas teiste riikide majandushuve, rääkimata maksutulust, mis kergekäeliselt Eestist võimu heakskiidul välja viiakse.

Rahvaliit soovib Eestit näha mitte igavese alltöövõtja, vaid arenenud demokraatliku riigina, kus on tugev keskklass, arvamuste paljusus ja stabiilsust toovad sotsiaalkindlustused.

Sellist riiki ei ehita aga demokraatlikke väärtusi jalge alla tallates, nagu näeme võimukoalitsiooni tegevuses ja Tallinna juhtimises, kus kõige mõõdupuuks on vaid raha ning üldtunnustatud väärtused on vargsi asendatud kildkondlike huvidega. Oleme seisukohal, et raha abimehena on suurepärane, isandana aga kõigist võimalikest kõige hullem.