“Süüdimõistmisest olulisem tundub kohati olevat lihtsalt inimeste nimede seostamine kõlavalt küll altkäemaksuvõtmiste ja muu sellisega, mis tavainimesel ihukarvad püsti ajaks ja igal juhul paksult määriks,” kirjutab Lember oma blogis. “Ja kuna kõikide asjade juures on info üsna vabalt nii kapost kui prokuratuurist tilkunud, siis paratamatult hakkab mõte liikuma poliitiliste seoste otsimise juurde.”

“Muidugi on minu jutt puhtalt oletuslik, aga teada on, et omal ajal jäi just Rahvaliidu vastuseisu tõttu peaprokuröriks kinnitamata Margus Kurm, kes oli Juhan Partsi favoriit sellele postile ja kes praegu mängib juhtivat rolli kõigi nende asjade uurimise juures,” kirjutab Lember.

Lemberi kinnitusel on teada ka see, et karjääriteel on Urmas Reinsalu, Juhan Partsi, Margus Kurmi ja kunagise justiitsministri Ken-Marti Vaheri sammud õige sageli paralleelselt käinud.

“Hullud kahtlustused? Aga miks ka mitte, kui eesmärk pühendab abinõu ja miski segav erakond tokerdab jalus oma liidritega, kellele on hea koht kätte näidata,” kirjutab Lember. “Oluline on siin süüdistustest rääkimiste ja seletamiste protsess ise — see määrib rohkem kui süüdimõistmine. Kas siinjuures inimeste põhiõigused on kaitstud või kas see ka õige on jääb siin juba teisejärguliseks.”

“Ei saa midagi teha, mul kohe on selline imelik tunne, et kuigi meie tänane kõiketeadja justiitsminister teab, millal meie õigussüsteemis süüdistusi esitatakse ja kellele, on sellesse loosse siiski oluliselt suurema poliitilise jälje vajutanud vabariiklik äraostmatute seltskond,” kirjutab Rahvaliidu peasekretär.